Nieuws en tips

Bron: http://www.ad.nl/reizen/telefoonloze-vakantie-in-trek~a03ef955/

Is het verstandig om je telefoon mee te nemen op reis naar Portugal? 

Lees er alles over op AD.nl

Quote:

,,Al zeven jaar houd ik in mijn eentje een offline-vakantie in Portugal“, zegt Bamber Delver (55), opvoedcoach en directeur van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij.

Ongemerkt voor je vakantie sparen

We zijn allemaal wel toe aan een welverdiende vakantie. Helaas kan een kwart van de Nederlanders dit niet, simpelweg omdat ze daar geen geld voor hebben. Het vakantiegeld wordt gebruikt om schulden af te lossen of een grote aankoop te financieren. Dit maakt het plannen van een zonnige vakantie bijna onmogelijk. Toch kan er meer geld gespaard worden dan men denkt en is z’n vakantie bijna binnen handbereik te boeken.

Natuurlijk kunnen we op vele manieren sparen en kom je met de volgende bespaartips al aardig op weg.

  • Maak een duidelijke spaarplan

Het stellen van een spaardoel is natuurlijk essentieel. Niet alleen raken we hierdoor meer gemotiveerd maar kunnen we zowel tactisch als gestructureerd te werk gaan. Ga voor je zelf na hoeveel je wilt sparen en over welke periode dit zal zijn. Zo heb je met een kortere spaartijd te maken met grotere maandelijkse financiële offers. Wees hier dus bewust van!

 

  • Hoeveel kun je per maand missen

Het is beter om niet van het eindbedrag uit te gaan maar uit te rekenen hoeveel je per maand kan missen. Zorg ervoor dat dit een reëel en haalbaar bedrag is. Het is beter om een paar maanden langer te sparen dan elke maand geld tekort te komen. Als je hebt vastgesteld hoeveel je per maand kan overboeken naar je vakantie of spaarrekening en je weet hoeveel je nodig hebt voor je vakantie, kan je gemakkelijk de looptijd van je spaarplan berekenen. Stort bijvoorbeeld iedere maand een bedrag van 40 euro. Zo heb je na 2 jaar al 1000 euro bij elkaar gespaard.

  • Open een speciale vakantie spaar rekening

Open een speciale vakantierekening om het sparen zo overzichtelijk mogelijk te maken. Wanneer je je maandelijkse vakantiebijdrage op je gewone spaarrekening stort is dit na een jaar bijna niet meer te onderscheiden. Daarnaast kun je simpel weg met het openen van een rekening zonder internetbankieren sneller van je spaargeld afblijven. Zo blijft je vakantie geld ook echt je vakantie geld.

Extra:

We zijn steeds vaker afhankelijk van een kredietkaart en kunnen bijna simpel weg niet het buitenland in zonder deze mee te nemen. Zo moeten we tegenwoordig bij het huren van een hotelkamer of een auto een kredietkaart kunnen aantonen.

Doordat we bijna verplicht worden vergeten een kredietkaart te nemen vergeten we al snel alle voordelen. Deze zetten we dan ook met plezier op een rijtje:

 

  • Kredietkaarten zijn gemakkelijk te gebruiken. In het bijzonder voor de personen die graag winkelen op het internet. Daarnaast gaat zoals eerder vermeld het boeken van een hotel niet alleen gemakkelijker maar ook veiliger.
  • Het allergrootste voordeel van een kredietkaart is dat de betalingen worden uitgesteld tot op het einde van de maand, zonder dat je daar extra kosten moet voor betalen. Zo kun je in geval van nood altijd geld opnemen. Bovendien heb je de luxe om je betalingen te kunnen verspreiden. Hier hangt helaas wel een prijskaartje aan. De kredietverstrekker rekent je dan een kredietrente
  • Veel kredietkaartmaatschappijen bieden hun klanten regelmachtig extra promotie aan. Zo geeft de een je bijvoorbeeld 5 procent korting op online aankopen.
  • Als je gebruik maakt van een kredietkaart heb je enige zekerheid. Aankopen met een zo’n kaart zijn vaak verzekerd tegen verlies en diefstal, in het bijzonder bij online shops. Daarnaast kunnen betalingen geheel kosteloos onderbroken worden bij een niet geleverde pakketje en wordt deze ook bij verlies of diefstal van je kaart bij aangifte mee verzekert. Daarnaast bieden vele kredietkaartmaatschappijen reisverzekering aan. Kortom nergens om bang voor te zijn dus.

Heerlijk z’n vakantie naar een warm en zonnig land, maar ben jij wel goed voorbereid?

Als je aan vakantie denkt, denk je aan zon. Lekker liggen aan zee, goed bruin worden en vooral plezier maken. Je mooiste zwemkleding pak je dan ook als eerste in. Helaas vergeet een grote groep vakantiegangers de echte belangrijke zaken. Wie zorgt er bijvoorbeeld voor de kat en waar laten we de auto staan?

Je huisdier op  logé

Je hebt het vast wel vaker op tv gezien. Alvast extra eten en drinken plaatsen voor het aantal dagen dat je afwezig bent. Natuurlijk niet het slimste idee. Misschien dat een goeie vriendin dit voor je wilt oppakken?

In de meest extreme gevallen ken je geen logeer adresje. Geen paniek want in Nederland beschikken we genoeg over dierenpensions. In het dierenpension kunnen dieren namelijk tijdelijk onderdak krijgen. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Vanwege het aantal dieren zijn de juiste inentingen essentieel. Zorg er dus voor dat je eerst de dierenarts bezoekt. Daarnaast kan je huisdier makkelijk een dagje meelopen. Zo kun je met een gerust hart de vliegtuig in.

Veilig je auto parkeren

Helaas kunnen niet alle dure bezittingen mee. Je auto zal dan ook thuis moeten blijven. Gelukkig ken je genoeg betrouwbare mensen en wilt wellicht je lieve buurman van de overkant een oogje in het zeil houden. Daarnaast is geen gek idee om de auto tijdelijk bij een tante of oom te zetten. Die ken je natuurlijk een stuk langer.

In de meeste gevallen kennen we bijna geen andere opties meer. Je bezit zoveel bagages dat de reis naar de luchthaven met de auto moet.  Gelukkig kent een luchthaven als schiphol genoeg lang parkeer mogelijkheden en ben je op je terugkomst verzekerd van een onbeschadigde auto.

Suppen

Ga lekker suppen: Kijk ook eens bij: Supboard

Jongerenreizen

Check dit: Jongerenreis

Vakantietips

Doe inspiratie op voor jouw volgende reis: Bekijk de tips op Travelnauts

Winterklaar maken van de Camper

Bezoek de mooiste plekjes van Zuid-Europa

Wie denkt dat je voor een unieke vakantie naar een ander continent moet reizen heeft het mis! Binnen Europa zijn er ontzettend veel mooie plekjes te vinden in unieke landen als Albanië, Roemenië of Hongarije. Dergelijke landen zijn steeds meer in trek bij Nederlandse toeristen, omdat het toerisme hier nog niet volledig ontwikkeld is en de prijzen zodoende een stuk lager liggen. Daarbij hebben deze landen nog ontzettend veel oude culturele bezienswaardigheden, die je nog gratis kunt bezoeken. In landen als Spanje, Italië en Frankrijk moet je voor veel van deze toeristische trekpleisters betalen. Ook het eten in deze Oost-Europese landen is vaak erg traditioneel en zodoende aanzienlijk lekkerder dan de verwesterde eettentjes in populaire vakantieoorden.

Een reis plannen voor de komende zomervakantie

Wanneer je momenteel aan het nadenken bent over je vakantiebestemming voor de komende zomervakantie is het meer dan de moeite waard om Oost-Europese landen te bekijken. Ook een land als Griekenland, wat net iets moderner is dan bijvoorbeeld Roemenië en Albanië, is zeker een bezoekje waard. Op internet vind je veel meer informatie over deze landen en de bezienswaardigheden die je hier vindt. Houd er rekening mee dat zeker in landen als Albanië en Macedonië weinig luxe is.

Vakantie in een luxe villa

Doordat het toerisme in Oost-Europese landen vaak nog aanzienlijk minder goed ontwikkeld is dan in landen als Spanje of Frankrijk, kun je in deze landen voor een relatief lage prijs een prachtige villa huren. Een groot voordeel is dat veel van deze villa’s tot het bezit van West-Europese investeerders behoren, die deze villa’s in de zomermaanden te huur aanbieden aan toeristen. Op een website als Rentvilla vind je een groot aantal villa’s in verschillende Europese landen. Het is heel eenvoudig om via deze website een villa te huren voor de komende zomerperiode.

 

tram-lissabon vakanties

logo reisnaarportugal.nl

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: