Nazare

nazare villa

Als je eenmaal een bezoek hebt gebracht aan Nazare aan de kust van Centraal Portugal, zul je er zeker weer terugkeren. Nazare heeft gewoon alles wat je zoekt in je actieve strandvakantie. Het is een hele gezellige badplaats met bars, restaurantjes, kilometers strand, spectaculaire golven, zee, zon en goudgeel fijn zand.

route lissabon Nazare vakantie portugal

Route vanuit Lissabon

Informatie

Goede surfscholen niet te vergeten en indien gewenst ook nog wat cultuur en geschiedenis. Dit plaatsje was namelijk vroeger een vissersdorp. En daar is nog wel het één en ander van terug te zien: antieke boten, de klederdracht die nog door veel vrouwen wordt gedragen; de zogenoemde zeven rokken, de gedroogde vis die je overal ziet en kan kopen.

 

Surfen

Maar de meeste mensen komen hier toch wel om te (leren) surfen. Hier werd tot 2 keer toe het wereldrecord van het surfen op de hoogste golf vernieuwd, de eerste keer in 2011 op een golf van 24 meter en in 2013 op een golf van wel 30 meter hoog. Je begrijpt dat deze zee niet geschikt is om ontspannen op je luchtbedje te dobberen, er is wel wat moed voor nodig om je met je surfplank in deze golven te wagen, hoewel er ook genoeg geschikte stukken zee zijn voor de minder geoefende watersporter.

 

Zwemmen

Het stuk strand dat ligt aan de voet van de rots waarop de wijk Sìtio is gebouwd, is geschikt om te zwemmen, dit is een bewaakt strand.

 

Reis boeken met korting

 

Reisgids

Capitool reisgids Portugal met Madeira en de Azoren

 

Foto’s

surfen in portugaltrap naar het strand algarveportugal-deur blauwportugal-rotsen algarvezonsondergang azoren vakantie portugal

strand portugal
Foto door anna-m. w. op Pexels.com
Foto door Chedi Tanabene op Pexels.com
strand portugal
Foto door Adrianna Calvo op Pexels.com

Bronnen foto’s:

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: