Carrapateira

Het is bijna vakantie en dus weer tijd om je strandvakantie te boeken. Ben je gek van zon, zee, strand, cultuur, lekker eten en drinken en leuke plaatsjes? Dan is Portugal de juiste bestemming voor jou! Bezoek bijvoorbeeld het mooie strand  van “Carrapateira” in de Algarve.

carrapateira kaart portugal

Locatie

Carrapateira ligt in het zuiden van Portugal aan de Atlantische Oceaan.

Top 10 Villa’s

Bekijk de mooiste vakantiehuizen in deze regio: top 10 villa’s

Informatie

Het strand van Carrapateira is zeer rustig, ongerept, soms verlaten maar heel mooi, dit strand is zeker een bezoek waard. In de regio Algarve is er bovendien veel te zien qua cultuur en natuur.

carrapateira_beach strandvakantie algarve

De duinen op dit strand strekken zich uit tot aan het dorp van Carrapateira en rond de rivier Bordeira, vaak vormen zich hier lagunes. Je kan hier otters zien en migrerende watervogels, die hier een beschermde rustplek vinden.

Je kan hier parkeren, er is een restaurant/bar en er is strandbewaking. Het is een mooi strand van 3 kilometer lang omgeven door duinen en kliffen. Heerlijk om te ontspannen, te genieten van het uitzicht en spectaculaire zonsondergangen en om te kijken naar de surfers en bodyboarders, een populaire sport op dit strand. De lagune die zich vormt aan monding van de rivier heeft heerlijk warm water en is ideaal voor kinderen.

Klimaat

De temperaturen zijn van juli tot september zijn zeer aangenaam, niet te heet zo rond de 26°C. In het voorjaar rond de 21°C en in oktober is het nog gemiddeld 22°C. Actuele temperatuur

Reis boeken?

Zoek, vergelijk en boek:

  • Zelf vergelijken bij een van deze voordelige reisaanbieders:

 

TIPS:

  • Neem een nieuwe reisgids mee:
Capitool reisgids Portugal

Gallery

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bronnen foto’s:

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: