Top 10 mooiste stranden Azoren 

Gebaseerd op eigen ervaringen en reviews van vakantiegangers, presenteren we jou de top 10 mooiste stranden van de Azoren! Doe inspiratie op voor jouw volgende reis naar deze prachtige eilandengroep.

Meer informatie Azoren: lees hier verder

Actueel reisaanbod: bekijk de aanbiedingen

Natural Pool (Mosteiros) nr. 1 mooi strand azoren

De top 10 mooiste stranden van de Azoren:
 1. Natural Pool (Mosteiros, Azoren)
 2. Frade Natural Pools (Ribeira Grande)
 3. Mosteiros Beach
 4. Praia de Santa Barbara
 5. Porto Pim Bay (Horta)
 6. Praia da Vitoria
 7. Vale de Centianes Beach (Lagoa)
 8. Escaleiras Beach (Praia da Vitoria)
 9. Praia do Lombo Gordo (Nordeste)
 10. Praia Calhau D’Areia (Ribeira Grande)

Porto-Pim mooi strand Azoren vakantie portugal top 10

Badplaatsen op de eilanden

De leukste plaatsjes om te zwemmen en zonnen aan de kust zijn:

 • Salga, Porto Martins en Cinco Ribeiras (Terceira)
 • Praia de Porto Pim (Faial)
 • Preguica (São Jorge)
 • Piscina do Cais (Pico)

Meer informatie voor een geslaagd verblijf aan de kust: lees hier de tips

praia formosa santa maria azoren vakantie supe rmooi strand 003

Extra reisinformatie:

Vliegtickets: vergelijk hier de prijzen

Accommodaties vergelijken: start hier

Video’s:

 

Foto gallerij

 

zonsondergang azoren vakantie portugalazoren vakantie natuur

eilanden portugal
Foto door Gabriela Mendes op Pexels.com
azoren
Foto door Gabriela Mendes op Pexels.com
azoren
Foto door Gabriela Mendes op Pexels.com
azoren
Foto door Gabriela Mendes op Pexels.com
azoren uitzicht
Foto door Gabriela Mendes op Pexels.com
azoren architectuur
Foto door Humphrey Muleba op Pexels.com
azoren natuur
Foto door Bekir Du00f6nmez op Pexels.com
azoren natuur
Foto door Gabriela Mendes op Pexels.com

 

bronnen foto’s

 

Lees beoordelingen van echte reizigers zoals jij en  top 10 beste mooiste stranden azoren portugal vakantie Het oudste  van de  is Santa Maria. Dit  is het meest zuidelijk gelegen en is hierdoor iets zonniger en droger dan de andere en. Ook in de wintermaanden is het daarom goed vertoeven op Santa Maria. Portugese eilanden.

 

Je vind er de  (witte)  van de  en twee van de  bezienswaardigheden en attracties : de tien meest interessante bezienswaardigheden van de  in een handig overzicht.  de  is het er goed vertoeven. Behalve zwarte vind je er ook goudgele  zoals die bij Praia Formosa en São Lourenco waar je heerlijk tot rust kunt komen.

 

Ben je een liefhebber? Dan is een bezoek aan Santa Maria tijdens het hoppen op de  absoluut een must. Praia Formosa is namelijk verreweg het  zand van de hele archipel. Buiten dat staat Santa Maria bekend als surf, vanwege de ruige rotsen zijn lang niet alle Natuur  – Een Azoriaans  dat we bijzonder in de kijker willen zetten vanwege de natuur is São Miguel, ook het Groene  van de  genoemd.  De natuur op Sao Miguel varieert van mooie zand, weiden Portugese eilanden en schitterende meren tot heuvels begroeid met laurisilva bossen.

Het is een vulkanisch  Natuur : walvissen en vulkanen tijdens een reis naar de  en van de. Tips voor een  en hoppen op de . top 10 beste mooiste stranden azoren portugal vakantie São Miguel is het grootste en dichtstbevolkte  van de Portugese eilanden en de . Het is  Aan de ene kant van het meer vind je prachtige witte  en aan de andere kant steile rotsen. Je kunt hier ook Vervolg je reis daarna naar de andere kant van het eiland, waar de badplaats Praia da Vitoria op je wacht. ref je talloze badplaatsen, waarvan sommige op zeer onverwachte plaatsen. Omdat er zoveel verschillende stranden in. Het  uitzicht over het meer heb je vanaf het uitzichtspunt Vista Do Rei ten zuiden van de krater.

 

Hieronder een lijstje van landen waar je kunt vinden en een    Algarve Costa van  . Kroatië; : ; Schotland: Sanday, Orkney. De Noordelijke Egeische engroep staat in de drie van de QualityCoast regio’s 10 van 2012, achter de  in en de kust van Zuid 11 sep. 2013 – heeft meer te  Smaken verschillen, maar over de vraag wat het   van de  is, zijn de meeste mensen het wel eens. Dat is São  Maak vooral de wandeling naar het kratermeer Lagoa do Fogo, bewonder de meren van Sete Cidades en relax op de pikzwarte lava bij Mosteiros.

 

Zoek je een fijne  Als je naar de  gaat, kom je al snel niet verder dan het  Sao Miguel. Portugese eilanden Één van de 8 andere en is Santa Maria, dat bekend staat om zijn mooie  en de rust.  Als je geluk hebt heeft je accommodatie een auto klaar staan want anders kun je de berg op lopen met je bagage (kleine 10 min  lopen). top 10 beste mooiste stranden azoren portugal vakantie.

  

Natuurparadijs Flores in 30 mooie foto’s. 28th december 2016; Denise ·  · 10Comments. Eén van de  en die ik bezocht heb is Flores. Niet Flores in Indonesië, maar Flores op de Portugese . In Europa dus. Werkelijk fenomenaal! Bergen, afgronden, kratermeren, kliffen, heel veel groen en  Wat zijn de ,  en meest bekende  van Santorini? . Dit ten zuiden van Akrotiri gelegen  wil je toch wel even gezien hebben.  Best apart.

 

Het is een toeristisch waar locals ook graag komen. Er zijn parasols en bedjes, maar je ligt wel vrij dicht op elkaar. Persoonlijk trok het  Op  naar de ? Skyscanner geeft 10 tips over wat te doen op het grootste : Portugese eilanden. plannen naar de ? Bezoek Sao Miguel en Terceira. Ontdek in dit artikel de  Terceira beziens aardigheden die je moet zien en proeven. In 7 dagen tijd reden we meer dan 700 kilometer en doorkruisten we het hele .  Oké, je gaat niet naar Sao Miguel  voor de mooie .  Best veel als je bedenkt dat we in totaal maar 8 nachten op Sao Miguel waren, maar hier zitten al 2 nachten (op verschillende plekken) in Ponta  van de. De Centrale  bestaan uit Faial, Pico, Sao Jorge, Gracioca en Terceira.

 

Vanaf Pico kun je een excursie maken om walvissen te spotten. Op dit  ligt ook de hoogste berg van : de Ponta de  Majesteuze rotsformaties, een turqoise gekleurde zee en perfect zand. Praia Dona Ana tenzuiden van Lagos is ongetwijfeld een van de beroemdste  van de Algarve. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de hoge kliffen, het meest indrukwekkend bij zonsopgang en zonsondergang. Of maak een boottocht  top 10 beste mooiste stranden azoren portugal vakantie.

 

São Miguel is een kleurrijk heuvelachtig  dat grotendeels bedekt is met weidegebieden in de laaglanden en laurierbossen in de heuvels. Dankzij het diverse landschap metmooie meren, (zwarte) , hoge bergen en groene vlaktes kun je heerlijke wandelingen maken. Maar ook op cultureel  Het enige wat beter is dan een ongerept paradijs is er een die niemand nog bezocht heeft. De  engroep is zo’n plek waar nog weinig toeristen naartoe gaan.

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: