Parede

Heerlijk, de vakantietijd is in aantocht en het moment is weer daar om je strandvakantie te boeken. Heb je zin in zon, zee, strand, lekker eten en drinken en een gezellig nachtleven? Dan is Parede, vlakbij Cascais, jouw bestemming! 

parede kaart costa lisboa badplaats vakantie

Intro:

Het woordje Parede betekent in het Portugees “muur”. Deze muur die je ook langs het strand vindt is al eeuwenoud. Het strand en de gelijkname stad zijn makkelijk bereikbaar, zowel met auto als met openbaar vervoer.

 

Waar:

Parede ligt in het Lissabon district, 25 km. vanaf Lissabon en het leuke stadje Cascais ligt op maar 8 km. afstand. Door de nabijheid van deze steden, kun je altijd afwisselen tussen zee, zon, cultuur en uitgaan.

 

Things to do:

Dankzij die eeuwenoude muur lig je hier heerlijk beschut, dus al vroeg in het jaar kun je hier zonnebaden. Het is een geliefd strand voor zeevissers en surfers van alle niveaus. Er zijn allerlei voorzieningen zoals douches en bars op het strand en genoeg parkeergelegenheid. Bij laag water komt er een verassing uit het water tevoorschijn: een  grote rotsformatie. Het stadje is supergezellig, veel eet/drinkgelegenheden waar je spotgoedkoop kunt eten en er is ruim aanbod van overnachtingsmogelijkheden.

 

Het weer:

De gemiddelden liggen rond de 22°C in juni en 28°C in augustus, maar soms zijn er uitschieters richting de 40°C. Genieten dus! Check de actuele temperatuur in deze regio

 

Reis boeken met korting:

De beste villa’s met zwembad in Parede: bekijk de beschikbaarheid

De mooiste accommodaties, bekijk ze hier

Vlucht + Hotel naar regio Cascais

 

TIPS:

  • Neem een nieuwe reisgids mee:
Capitool reisgids Portugal

 

Gallery:

costa lisboa stranden lissaboncosta lisboa stranden lissaboncosta lisboa stranden lissaboncosta lisboa stranden lissabonestoril vakantiecosta lisboa stranden lissabon

Bronnen foto’s:

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: