Extra info – Guincho beach

Guincho is een heerlijke sportieve vakantiebestemming in Portugal en kijkt uit op de Atlantische Oceaan! Denk aan een mooi zandstrand en een heerlijk warme zon, kristalheldere zee en je zult begrijpen dat je hier van een heerlijke tijd zult genieten.

praia do guincho strand portugal 3

Info:

Dit strand ligt niet ver van Lissabon en dichtbij de gezellige leuke badplaats Cascais in het Lissabon district. Het is een lang en breed strand omgeven door duinen en in het noorden gaat de kustlijn over in hoge kliffen. In de omgeving vind je plaatsjes als Areia, Charneca, Gigueira do Guincho en het historische Biscaia. Het gebied heeft het blauwe vlag stempel, dus je vind hier gegarandeerd uitstekende voorzieningen zoals: parkeergelegenheid, parasolverhuur, toilet en douches.

 

Leuk weetje:

Hier is de openingsscène van de James Bond film “On Her Majesty’s Secret Service” opgenomen! Bekijk ‘m op Youtube

 

Tip:

Huur een auto en verken de omgeving: Zoek en boek nu al online

h praia do guincho strand portugal 4 Lissabon Cascais

Surfen:

Dankzij de stevige golven van de Atlantische Oceaan is het een populaire surfplaats, hoewel het soms wel eens te winderig of te wild is. In de zomermaanden is het door de Noordenwind en rustige zee een perfecte locatie om te wind- en kitesurfen, in het voor- en najaar daarentegen perfect voor surfers door ruigere golven en de Oostenwind. In de nabijheid vind je surfscholen en surfcamps, en natuurlijk materiaalverhuur en reparatie. Ook zijn er volop leuke en betaalbare hotels en je vind hier zelfs een camping.

 

Temperatuur:

In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 30°C. Check hier de actuele temperatuur

 

Vakantie boeken:

 

Reisgids meenemen:

ANWB Extra / Lissabon

 

Video’s

 

Gallery:

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: