Praia da Agrada

Zin in een “alleen op de wereld” gevoel, helemaal terug naar jezelf? Ontdek het onontdekte strand van Agrada! Hier vind je volop zon en zee! En slechts een handjevol andere mensen die niet van het mondaine strandgevoel houden, maar net als jij meer van rust en eenvoud genieten.

Agrada vind je 3 km boven Cabo da Roca en 30 km. van Lissabon, het ligt in het Nationale Park van SintraCascais.

praia de agrada strand vlakbij lissabon - vakantie portugal

Informatie

Deze plek is een absolute topper als je eens iets anders wilt. Het is een mooi zandstrand, met spectaculaire rotspartijen. Het strand ligt in een baaitje tussen hoge kliffen in, met echt een schitterend uitzicht. Je kunt hier de mooiste foto’s maken tijdens zonsondergang, dus camera mee. Deze toplocatie strand is goed te bereiken vanaf je vakantieadres in Cascais.

 

Wat je hier kunt doen?

Uitrusten, tot jezelf komen, zwemmen, zonnen en lekker niks doen. Want hier hoeft niks, behalve relaxen. Er is parkeergelegenheid en één restaurant direct aan zee.

Op 5 autominuten vind je een hotel. Zeer de moeite waard is het dichtbijgelegen Cabo de Roca, de meest westerse plek van Europa, dit is een prachtige plek op een 140 meter hoog klif waarvan de poëet Luís Vaz de Camões schreef: “hier…waar de aarde eindigt en de zee begint”.

In het nationaal park van Cascais kun je vele sporten beoefenen, mooie authentieke dorpen zien en uiteraard van een schitterende natuur genieten.

Bezoek het mooie Sintra met de prachtige kastelen en paleizen!

praia da agrada portugal westkuts bij Lissabon

Temperatuur

In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur rond de 28°C, heerlijk dus voor een strandvakantie, maar ook in het voorjaar is het hier aangenaam vertoeven, in april is het ongeveer 19°C-. Check de actuele temperatuur en weersverwachting.

 

Reisgids

De Groene Reisgids Portugal
De Groene Reisgids  € 24,99

 

Reis boeken

Populaire accomodaties

Vliegtickets Lissabon

 

Gallery

Bronnen foto’s:

 

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: