Praia Azul

praia azul portugal vakantie

Circa 35 kilometer ten noorden van Lissabon, vind je de bestemming Praia Azul. Dat betekent garantie voor een superaktieve surfvakantie! Zon, zee en surfen, het kan allemaal op het 1100 meter lange strand!

route Lissabon - Praia Azul vakantie portugal

Informatie

Het dorp ligt op maar 15 kilometer van het leuke stadje Torres Vedras. In dit authentieke stadje vind je veel accommodaties om te overnachten, maar op loopafstand van het strand vind je ook een aparthotel. Bovenop de klif aan het noordelijke deel van het strand staan wat huizen tussen de duinen.

Centraal en zuidelijk vind je duinlandschap en in het zuiden, is de monding van de rivier Rio Sizandro. Dit strand is zeer geliefd onder surfers en heeft het stempel Gold Quality gekregen wegens de goeie kwaliteit van het zeewater, maar ook de prijs van de Blauwe Vlag. Dit is een internationaal milieu-merk, dat een strand krijgt voor de goede kwaliteit van zand, water en voorzieningen.

De gehele recreatieve kustlijn is uitstekend te bereiken via de kustweg: Estrada Nacional 247. Op het strand kun je parasols en cabines huren, ook douches zijn aanwezig. Door de ruige zee is de kust hier ongeschikt voor kinderen. Bovendien is het aan te raden over eigen vervoer te beschikken, want the beach is niet bereikbaar met openbaar vervoer. Direct aan zee zijn er 2 restaurantjes, voor meer keus zul je de auto moeten pakken en naar Santa Cruz of Torres Vedras rijden.

 

Klimaat

De temperaturen gaan van 8/15 graden in de winter tot 18/28 graden in de zomer. Het zeewater varieert van 15 graden in de winter tot 20 graden in de zomer. Actuele temperatuur regio Lissabon.

 

Reis boeken met korting

– All in vlucht + hotel: nieuw aanbod

– Vakantiehuizen en villa’s: kijk snel verder

 

Reisgids

Capitool reisgids Portugal met Madeira en de Azoren

 

Foto’s

surfen in portugalstrand bij vilamoura portugal vakantievuurtoren portugalvissersbootjes op rivier douro portozee portugal vakantie

strand portugal
Foto door Adrianna Calvo op Pexels.com
strand plezier portugal
Foto door Angelique Vugts op Pexels.com

Bronnen foto’s:

https://c1.staticflickr.com/1/186/377739329_483a293475_z.jpg?zz=1

http://static.panoramio.com/photos/large/16215560.jpg

 

 

 

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: