Ilha da Barretta

Op zoek naar het paradijs op aarde? Ilha da Barreta komt redelijk dichtbij dit begrip! Zoek je zon, zee, witte stranden en kristalheldere zee? Dan ben je op dit plekje in Portugal verzekerd van een heerlijke vakantie. 

Tip 1: boek een leuk hotel in Faro en combineer cultuur met zonnebaden!

Tip 2: verblijf in het havenstadje Vilamoura met gezellige restaurantjes met terras aan de ’t water

ilha-da-barretta

Algemeen:

Op dit eilandje dat alleen per boot bereikbaar is vanuit Faro vind je de stranden van het welbekende Natuurpark Ria Formosa. Op één van de eilanden genaamd Ilha da Baretta vind je het Praia da Ilha Deserta. Het wordt ook wel het uitgestorven eiland genoemd, omdat er geen enkele bebouwing te vinden is (op een restaurant na) en je hier weinig mensen tegenkomt op het kilometers lange strand. Toch is hier genoeg te doen: boottochten maken, flamingo’s spotten tijdens het wandelen, kayakken, fietsen en zwemmen. Je zult je hier geen dag vervelen.

 

Waar?

In het uiterste zuiden van Portugal, in de Algarve vind je dit strand, op 8 km van Faro en op 38 km van het welbekende Albufeira.

ilha-da-barreta-faro-strand

 

Het strand:

Het heeft een mooi zandstrand en een kristalheldere zee. Op dit strand kun je ligbedden en parasols huren, er is strandbewaking, er zijn douches en toiletten, bar en restaurant. Op dit strand wappert de blauwe vlag. Je kunt hier boten huren, windsurfen, zeilen en duiken. En uiteraard zwemmen, zonnen en luieren, beachvolley en nog veel meer.

Tip 1: boek een hotel in Faro en combineer cultuur met zon en zee!

Tip 2: verblijf in het havenstadje Vilamoura met gezellige restaurantjes aan de haven

vilamoura - vakantie algarve portugal IMG_8208
Vilamoura haven

 

Klimaat:

Hier vind je een Middellandse klimaat dus warme droge zomers en zachte natte winters. In het voorjaar liggen de temperaturen rond de 20 graden en in juli augustus rond de 30°C. Check de actuele temperatuur hier

 

Zoek, vergelijk en boek:

  • Zelf vergelijken bij een van deze voordelige reisaanbieders:

 

 

TIPS:

  • Neem een nieuwe reisgids mee:
Capitool reisgids Portugal

 

 

Foto’s Ilha da Baretta en omgeving

Bronnen foto’s:

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: