Figueira de Foz

portugal-figueira-da-foz-vakantie korting

Ben je je zomervakantie aan het plannen en je weet nog niet waar naar toe? Als je op zoek bent naar zon, zee, strand, cultuur, geschiedenis en een bruisend uitgaansleven, dan is Figueira de Foz aan de westkust van Portugal de bestemming die jij zoekt.

 

Ligging

Figueira de Foz ligt aan de monding van de rivier Rio Mondego. Het is één van de belangrijkste en gezelligste zomerplaatsen in Portugal. Met de auto vanuit Lissabon is het prachtige gebied goed te bereiken.

route lissabon Figueira da foz - vakantie Portugal

Informatie

De plaats werd aan het eind van de 19e eeuw bekend toen “baden in Figueira” een luxe gewoonte was onder de aristocraten. Er zijn veel hotels, restaurantjes, bars, een casino daterend uit het jaar 1900 en een uitstekend strand, dat ook volop mogelijkheden biedt voor watersporten.

Het strand bestaat uit wit zand, is 3 kilometer lang en heel breed, je doet er bijna 5 minuten over om het over te steken om bij de zee te komen. Gezegd wordt dat dit het breedste strand van Europa is. De zee is behoorlijk ruig en daardoor geschikt om te surfen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Boa Viagem, de Mondego rotsen met zijn zoutbanken en het Buarcos Fort.

foz do arelho strand portugal

Klimaat en aanbevolen reistijd

De beste reistijd is tussen mei en september. In de maanden oktober tot en met april regent het vrij veel. De temperaturen liggen in de winter rond de 10/13 graden en in de zomer rond de 28 graden C°. Info klimaat Portugal

 

Boek je reis met korting

Als je variatie zoekt in je vakantie, wilt afwisselen tussen sport, relax, gezellig uitgaan en cultuur dan is dit de plaats voor jou.

 

Reisgids

Capitool reisgids Portugal met Madeira en de Azoren

 

Foto’s

foz do arelho strand portugalfigueira-da-foz-strand zonvakantie portugalfigueira-da-foz-strand zonvakantie portugal 2

logo reisnaarportugal.nl

 

Bronnen foto’s

Google

http://www.travel-in-portugal.com/sites/default/files/photos/figueira-da-foz-beach.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-NlzQ4sdWhxo/VPTMut6ecqI/AAAAAAAA01k/9NDMUI5_y1k/s1600/pAULO%2BeSTEVES.jpg

https://rememberingletters.files.wordpress.com/2013/08/portugal-figueira-da-foz.jpg

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: