Vliegen vanaf Duitsland

vakantie algarve portugal -Faro airport vliegveld IMG_9013

Vliegen naar Portugal 

Als je naar buiten kijkt en je ziet de donkere lucht en koude wind, dan moet jij jezelf heel erg tegenhouden om geen reis te boeken naar Portugal. Maar waarom ook niet? Met een gemiddelde temperatuur van 20 graden aan de Algarve in de herfstperiode is het heerlijk om even weg te zijn uit Nederland. Wij gaan je wat meer vertellen over vliegen naar Portugal en waar je allemaal aan moet denken. 

Luchthaven van vertrek 

Er zijn verschillende bestemmingen te bereiken in Portugal. Wanneer u online de prijzen van vliegtickets opzoekt, kan het soms flink veel geld schelen als u vanaf een andere luchthaven vliegt. Afhankelijk van waar u in Nederland woont, kan vliegen vanaf bijvoorbeeld Düsseldorf Airport of Keulen Bonn Airport ook een goede optie zijn. Deze twee luchthavens liggen niet ver van de Nederlands-Duitse grens af ter hoogte van Limburg.  

Vliegen vanaf een luchthaven in Duitsland - Vakantie Portugal

Bestemmingen 

Vanaf de luchthaven van Keulen zijn veel verschillende bestemmingen te bereiken, waaronder vier in Portugal. We hadden het eerder al over het weer in de Algarve. U kunt vliegen naar Faro aan de zuidkust van Portugal. Hier zit je ook dichtbij plaatsen zoals Lagos, Vila Real de Santo António en Alvor. Ook kun je vliegen naar de hoofdstad Lissabon. Dit is echt een aanrader als je zin hebt in een citytrip. Er is meer dan genoeg te zien én je bent niet ver verwijderd van het strand. Dubbel genieten dus!  

Een andere vliegbestemming is Porto in het noordwesten van Portugal. Ook deze stad ligt aan de oceaan en het is de tweede stad van Portugal. Hierdoor is het zeer geschikt als stedentrip en kun je dit tevens combineren met een dagje strand. Als laatste vliegbestemming staat Madeira op het lijstje van bestemmingen vanuit Keulen Bonn Airport, met als hoofdstad Funchal. Madeira is een eiland ten westen van Marokko in de Noordelijk Atlantische Oceaan. Daar is het gemiddeld 25 graden in de herfstperiode en dus ideaal als je het Nederlandse herfstweer helemaal zat bent. 

Parkeren op de luchthaven 

Wanneer je vliegt vanaf Keulen Airport, ook wel Köln Bonn Airport genoemd in het Duits, is de kans groot dat je er met de auto heenrijdt. Daar aangekomen wil je graag je auto ergens kwijt kunnen op een veilige plek. Gelukkig is daar een oplossing voor! Een parking Keulen Airport is zo gevonden waarbij je de keuze hebt tussen shuttle- of valetservice. Bij shuttle parkeren kun je zelf je auto parkeren en bij sommige aanbieders zelf je autosleutels meenemen op reis. Daarna wordt je met een shuttlebus naar de luchthaven toe gereden. Bij valet parkeren rijd je naar de luchthaven toe en wordt je auto daar overgenomen en voor je geparkeerd door een chauffeur. Dit is een hele eenvoudige en snelle manier van parkeren.  

vakantie algarve portugal -Faro airport vliegveld IMG_9017

Niet vergeten om mee te nemen 

Als je op vakantie Portugal gaat is het fijn om je koffer goed in te pakken. Ga je maar kort? Dan is het verstandig om alles in je handbagage mee te nemen en dus in een kleine koffer te stoppen. Dit bespaard veel geld als u gaat vliegen. Artikelen die je ook niet moet vergeten zijn je zwemkleding, zonnebril, maar ook dingen als zonnebrand en, helaas, een regenjas en paraplu. Je weet nooit of het zal regenen en je kan maar beter goed voorbereid zijn! Succes met inpakken en veel plezier tijdens je reis naar Portugal! 

vakantie algarve portugal -Faro airport vliegveld IMG_8998
vakantie algarve portugal -Faro airport vliegveld IMG_8999

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: